Om mig

Jonas Sandström bor i en liten by som heter Sandfors ca:3,5 mil nordväst om Skellefteå.

Jonas SandströmFödd 1973 och började slöjda redan som ung, gjorde min första kniv redan i 12-års åldern. Mina samiska rötter har jag från Malå & Arvidsjaurs skogssamebyar, slöjden är huvudsakligen syd-centralsamisk men gör bruksslöjd till renskötare från nord till syd.

Självlärd och med hjälp av äldre generationers kunnande så slöjdar jag med känslan av bruksföremålens funktion och form. För mig är det viktigt att bruksfunktionen och traditionerna flätas samman med den moderna slöjden.

Lägger även mycket tid på att utveckla gravyren. Gravyren är viktig, en välgjord kniv kan skämmas med dålig gravyr, det tar många år att bli duktig på att gravera.
 
Är väldigt glad över den goda respons jag får för min slöjd, vill tacka alla intresserade samlare, renskötare, jägare, fiskare och andra naturmänniskor för gott samarbete genom åren.

Till sist är ni intresserad av min slöjd eller bara allmänt slöjdintresserad är ni välkommen att skriva eller ringa till mig, eller så kanske vi ses på nån framtida utställning.